Betaald voetbal

PEC Zwolle leeft met fitte selectie toe naar seizoenouverture

PEC Zwolle is klaar voor de seizoenopener tegen De Graafschap. Aankomende zondag komen de Superboeren naar de provinciehoofdstad en trainer Dick Schreuder kijkt vooruit naar het duel:
"We zijn klaar om te beginnen. Op een gegeven moment ben je klaar met de voorbereiding en wil je weten waar je staat."

Transfers

Gisteren contracteerde PEC Zwolle Davy van den Berg en Schreuder verwacht de komende maand nog wel meer transfers binnen de selectie: "Ik denk dat we nog niet klaar zijn en dat betekent ook dat er hier en daar nog spelers weg gaan. Daarin zullen we kijken of we daar nog op moeten reageren, maar we zullen het hier grotendeels mee moeten doen."

Basisopstelling

De huidige selectie is flink veranderd ten opzichte van het afgelopen seizoen en dus is het voor de 51-jarige oefenmeester even puzzelen. Toch heeft de trainer al wel een idee over de basis: "Ik ben er in principe uit, maar ik mag vijf keer wisselen. Er zijn genoeg mogelijkheden en we gaan kijken of we daarin de juiste keuzes maken. Je kan gewoon een half elftal wisselen en als dat nodig is dan doen we dat ook."

Druk

Waar PEC vorig seizoen te maken kreeg met de druk om niet te degraderen, zijn de verwachtingen dit seizoen hoog om weer te promoveren. "We kunnen ons wel druk opleggen, maar we weten in wat voor competitie we zitten en dat er misschien wel tien ploegen kunnen promoveren", zegt Schreuder.
"Alles moet meezitten in een heel seizoen om eerste of tweede te worden. Dat hopen we natuurlijk en daar gaan we ook voor, maar ik wil onszelf die druk niet opleggen."

De Graafschap

Zondag staat er met een thuiswedstrijd tegen De Graafschap gelijk een mooi affiche op het programma. "Ik verwacht een interessante wedstrijd. Zij hebben veel ervaring toegevoegd aan hun selectie en een nieuwe trainer. Deze wedstrijd zal niet alles zeggen waar we nu staan, maar wel over hoe beide ploegen ten opzichte van elkaar staan", sluit Schreuder af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.