Betaald voetbal

Go Ahead Eagles staat voor loodzware competitiestart

Go Ahead Eagles is klaar voor het nieuwe seizoen. De ploeg trapt zondag om 16:45 af met een zware uitwedstrijd tegen AZ. Trainer René Hake vond het tijd worden na een lange voorbereiding. "We hebben een voorbereiding van zeven weken gedraaid, dan verlang je ook wel naar de eerste competitiewedstrijd."
De ploeg mist vier spelers in Alkmaar. Rashaan Fernandes, Martijn Berden, Gerrit Nauber en Jahnoah Markelo kampen met blessures en zijn er niet bij. Midweeks presenteerde Go Ahead wel de ervaren doelman Erwin Mulder. Hij tekent een contract voor één seizoen in Deventer. Hake verwacht nog niet dat hij op korte termijn over de doelman kan beschikken. "Het is zaak dat hij eerst gaat aansluiten bij de groepstraining. Van daaruit kijken we verder."

Speelstijl

De ploeg speelde de wedstrijden in de voorbereiding met veel energie en dynamiek. "Dat is zeker iets wat wij belangrijk vinden. Ik heb bij vlagen genoten van ons spel in de voorbereiding, maar het is nu zaak om ons te focussen op de eerste wedstrijd en daar goed voor de dag te komen"

Loodzware competitiestart

De ploeg uit Deventer heeft een loodzware competitiestart. In de eerste vijf speelronden treft het AZ, PSV en Feyenoord. Hake noemt het absoluut geen voordeel om deze ploegen aan het begin van de competitie te treffen. "Zowel PSV als AZ hebben een aantal wedstrijden in de benen als wij tegen ze spelen. Dat zal in hun voordeel werken, ondanks dat ze nog niet compleet zijn."

Wisselvallig optreden AZ

Hake bekeek de Europese wedstrijd van AZ tegen Dundee United en vond de ploeg uit Alkmaar wisselvallig. "Je ziet bepaalde patronen terug in hun spel. Sommige dingen lukken op bepaalde momenten heel goed, waar ze op een later moment mislukken. Dat is niet zo gek gezien het feit dat ze bepaalde spelers misten vanwege blessures." Onder andere Jesper Karlsson en Jens Odgaard waren er niet bij. "Dat zijn stuk voor stuk jongens die het verschil kunnen maken."
De wedstrijd is zondag live te volgen op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.