Nieuws

Geen kraampjes op de Brink tijdens de boekenmarkt in Deventer dit jaar

De boekenmarkt op de Brink in Deventer
De boekenmarkt op de Brink in Deventer © RTV Oost
Teleurstelling onder de boekenhandelaren en horecaondernemers in Deventer want, de Deventer Boekenmarkt is dit jaar anders dan anders. Normaal staan er op de grootste boekenmarkt van Europa achthonderd kramen maar, aanstaande zondag zijn het er niet meer dan vijfhonderd. Daardoor is dit jaar het stadsplein De Brink zonder boekenkraampjes.
Volgens boekenhandelaar Jan Praastink Wessels is vooral slechte communicatie de oorzaak van het wegblijven van veel handelaren uit binnen- en buitenland.  

Coronamaatregelen

"Wat er mis ging is dat er in februari een brief uitging van de organisatie. Dat was nog in coronatijd en er werden toen heel veel beperkende maatregelen aangekondigd voor de komende boekenmarkt. Toen in maart alle coronamaatregelen werden opgeheven heeft de organisatie nagelaten een tweede brief te sturen waarin dat werd gecommuniceerd. Veel handelaren zijn daarom afgehaakt omdat ze dachten dat de beperkingen nog van kracht waren."
Geen kraampjes op de Brink tijdens de boekenmarkt in Deventer dit jaar
Volgens de organisatie is het wegblijven van veel boekhandelaren overmacht. "Het is een teleurstellende nasleep van de coronatijd", legt Martijn Westenbrink, directeur Evenementenbureau dEVENTer, uit. "We hebben gezien dat de aanmeldingen zijn achtergebleven van wat we hadden gehoopt. We hadden misschien een tweede brief moeten sturen. De communicatie had achteraf beter gekund. "

Hoop

Ondanks dat er gesproken is tussen de boekhandelaren en de organisatie overheerst dit jaar het gevoel van teleurstelling. Ook horecaondernemers op de Brink vinden het jammer zoals het nu is opgezet. Volgens de eigenaar van Grand Café Samen is er weinig te doen op de Brink en hij hoopt dat er volgend jaar weer gewoon boekenkraampjes op de Brink staan.
De organisatie van de boekenmarkt heeft als alternatief een labyrint gehuurd die aanstaande zondag op de Brink zal staan. Ook zijn er verhalenvertellers op het plein die ieder uur een nieuw vertellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.