Nieuws

Op de camping van Dicky Woodstock gaat het feest de hele dag door

Gezelligheid op festivalcampng 'De Scharrelkip
Gezelligheid op festivalcampng 'De Scharrelkip © RTV Oost
Niet alleen muziekfeest Dicky Woodstock is uitgegroeid tot een klassieker onder de plattelandsfestivals, ook de bijbehorende camping 'de Scharrelkip' is razend populair. Met duizend gasten is de camping dit jaar helemaal volgeboekt. Vooral groepen jongeren bouwen hier ook overdag een feestje.
Rond de middag duikt er zo hier en daar nog een slaperig hoofd uit een tent, terwijl anderen de biervoorraad alweer aanspreken. Voor deze Woodstockgangers is de camping net zo belangrijk als het festival zelf: 'Het bevalt best. Lekker koude douches, gezelligheid, lekker mensen kijken, heerlijk!" vertelt een vrouw.

Top geregeld

"Iedereen is blij, iedereen heeft het naar de zin", vult haar buurman aan. "Alles is hier top geregeld, je krijgt hier zelfs ontbijt. Goeie muziek ook gister, van Danny Christian en de Zangeres zonder Naam. Of wacht, was het toch AC/DC? Oja, wel AC/DC"
Drukte op festivalcamping 'de Scharrelkip'
Drukte op festivalcamping 'de Scharrelkip' © RTV Oost
Uit de luidspreker schalt de piratenhit 'Zon op mijn piemel', gevolgd door het even populaire 'Meisjes in Bikini'. Naast de caravan staat een biertap. Ook een vriendenclub uit IJsselmuiden en omgeving vermaakt zich uitstekend: "Je hebt hier lekker de ruimte, muziekje erbij, drankje. Er is nu toch nog weinig te beleven op het festivalterrein."
De bus van negen vrienden uit Staphorst
De bus van negen vrienden uit Staphorst © RTV Oost

Bijzondere bouwsels

Op de camping wemelt het van de gammele caravans en flapperende tentjes. Maar sommige festivalgangers pakken het grootser aan. Zoals de vriendenclub uit Staphorst die een oude streekbus ombouwde tot camper: "We zijn met zijn negenen, en we hebben ook negen slaapplaatsen ingebouwd. Keuken, douche, toilet, zonnepanelen, alles zit er in. We hebben er drie jaar aan gewerkt met elkaar. Dit is ons testweekend, en het gaat hartstikke goed!"
Vrachtwagen is omgebouwd tot rijdende villa
Vrachtwagen is omgebouwd tot rijdende villa © RTV Oost
Een glimmend zwarte vrachtwagen is ook omgebouwd, maar dan tot een villa op wielen, compleet met schuifpui, bankstel, Amerikaanse koelkast, luxe keuken en veranda. "We vallen hier wel op ja, tussen de tentjes", vertelt de trotse eigenaar. "Het is super om hier te zijn, met al die jeugd. En we hebben veel bekijks, maar nu gaan we weer lekker naar het festival, daar komen we toch ook voor."
Plattelandsfestival Dicky Woodstock in Steenwijkerwold duurt nog tot en met zaterdagavond.
Op de camping van Dicky Woodstock gaat het feest de hele dag door
"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.