FC Twente had betalingsachterstand bij Enschede, maar is inmiddels weer bij

FC Twente heeft vorig jaar een boete gekregen van de gemeente Enschede omdat ze een betalingsachterstand had opgelopen. Die achterstand is inmiddels weer ingelopen. Dat antwoordt wethouder Eerenberg op vragen van PvdA en SP. Garanties heeft de gemeente Enschede niet, maar op basis van de contacten met de club vertrouwt ze erop dat FC Twente zijn betalingsverplichtingen blijft nakomen.

De club heeft nog een lening uitstaan van 17 miljoen euro bij de gemeente Enschede vanwege de laatste verbouwing van het stadion. Nu de financiën van FC Twente onder druk staan, wil de politiek weten of de leningen en de rente nog afgelost wordt en afgelost kan worden. Volgens wethouder Eerenberg is dat het geval. FC Twente heeft toegezegd dat ze ondanks de financiële moeilijkheden de lening afbetaalt en zich ook verplicht aan de voorwaarden die bij de lening horen, zoals het sociaal maatschappelijk project Scoren in de Wijk.


Vorige week bracht de KNVB FC Twente drie punten in mindering omdat de club zich niet kon houden aan zijn eigen bezuinigingsplan. De club moet nog forser snijden in de eigen organisatie om aan de eisen van de KNVB te voldoen en financieel gezond te worden.

Financiële steun niet aan de orde

Een dag voor dit naar buiten kwam heeft FC Twente de gemeente op de hoogte gebracht. De politiek is zich ervan bewust dat FC Twente van groot belang is voor de stad en wil weten wat de gemeente kan doen. Financiële steun is niet aan de orde. "Dan mogen we meteen naar Brussel vanwege staatssteun", aldus Eerenberg.

De SP vroeg zich af of FC Twente de lening wellicht versneld kan aflossen, zodat Enschede er zeker van is dat het geld binnenkomt. "Daar help je FC Twente helemaal niet mee. Wij hebben dan geen geld, maar wel een voetbalclub failliet gemaakt". Hij heeft FC Twente gevraagd om met een voorstel te komen voor hulp. "De bal ligt nu bij FC Twente."

Meer over dit onderwerp:
FC Twente Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren