Betaald voetbal

Heracles Almelo overklast ADO Den Haag en boekt klinkende overwinning

Heracles Almelo kan met plezier terugkijken op zijn eerste duel in de Keuken Kampioen Divisie. Het liet ADO Den Haag in de eerste helft alle hoeken van het veld zien en boekte uiteindelijk een ruime overwinning: 4-0.
Heracles kwam na vier minuten al op voorsprong. Marko Vejinovic krulde, vanaf de rand van het zestien meter gebied, een vrije trap prachtig raak: 1-0. De ploeg van de nieuwe trainer John Lammers zette daarna hoog druk, en dat leverde na 24 minuten de tweede goal op. ADO Den Haag probeerde op te bouwen, maar aanvoerder Boy Kemper verloor de bal. Spits Samuel Armenteros strafte die fout genadeloos af en rondde oog in oog met doelman Hugo Wentges koeltjes af.

Dominant Heracles

Daarmee was de koek nog niet op in de eerste helft, want er werd nog twee keer gescoord. Armenteros maakte in de 36e minuut zijn tweede van de avond en op slag van rust was Nikolai Laursen het eindstation van een messcherpe counter. Heracles domineerde op het eigen Erve Asito en ging rusten met een 4-0 voorsprong.

Wentges voorkomt hattrick Armenteros

In het eerste kwartier van de tweede helft schakelde de ploeg uit Almelo een aantal versnellingen terug, en kreeg ADO meer grip op het spel. Toch was het Heracles dat halverwege de tweede helft een uitgelezen kans kreeg om de vijfde tegen de touwen te schieten, nadat de bal op de stip ging. Anas Ouahim werd in het strafschopgebied aangetikt door verdediger Dirk Carlson. Armenteros pakte het cadeautje niet uit en zag keeper Wentges de goede hoek induiken, waardoor een hattrick voor de spits uitbleef.

Weinig spektakel in de tweede helft

In het laatste halfuur maakte Thomas Bruns zijn rentree in het shirt van Heracles. De middenvelder uit Wierden loste in de slotfase nog een afstandsschot, dat werd gekeerd door Wentges. ADO wist daar weinig tegenover te zetten. Een schot van middenvelder Jordy Wehrmann belandde in de handen van keeper Michael Brouwer. Zo tikten de minuten weg en floot scheidsrechter Manschot na negentig minuten af. Heracles boekt zo een grote overwinning op ADO, waardoor de eerste drie punten van het seizoen binnen zijn.
Maandag 15 augustus staat het volgende duel op het programma. Jong FC Utrecht is dan op sportpark Zoudenbalch om 20:00 uur de tegenstander.

Heracles Almelo - ADO Den Haag 4-0

1-0 Vejinovic (4)
2-0 Armenteros (22)
3-0 Armenteros (34)
4-0 Laursen (44)
Arbiter: Manschot
Geel: Moreo Klas
Bijzonderheid: Armenteros mist strafschop (62)
Heracles Almelo: Brouwer; Bakboord, Sonnenberg (Rente/86), Hoogma, Roosken; Vejinovic (Kiomourtzoglou/59), Ouahim (Scheperman/86), Schoofs (Bruns/67); Laursen (Lunding/86), Armenteros, Hansson.