Betaald voetbal

Debuterende John Lammers geniet bij Heracles: "Dit was een fantastische teamprestatie"

Blije gezichten bij Heracles Almelo na de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag. Trainer John Lammers is zeer content met de 4-0 overwinning, én de manier waarop die tot stand kwam. "Ik ben heel erg tevreden over wat ik heb gezien vanavond. Je hoopt dat je de dingen terugziet waar je op traint en dat is meer dan gelukt. "
Het strijdplan was vanaf minuut één duidelijk: "De tegenstander hoog onder druk zetten en daardoor veel kansen creëren. We lieten de bal snel van voet naar voet gaan en dat is precies wat we besproken hebben. Het was niet gek geweest als de ruststand nog hoger was uitgevallen", stelt de trainer.

Teamprestatie

Samuel Armenteros was de grote uitblinker bij de ploeg uit Almelo. "Samuel heeft fantastisch gespeeld, maar er is eigenlijk niet één speler die opviel in negatieve zin. We hebben als team uitstekend gepresteerd", zegt Lammers. Daar sluit de Almelose spits zich bij aan. "Het is niet de grote 'Armenteros-show'. We hebben het als team fantastisch gedaan vanavond. Het was heerlijk dat die eerste goal nu eens aan onze kant viel, waar dat vorig seizoen vaak net andersom was."

Hattrick blijft uit

Toch baalt de spits er wel van dat hij van die twee goals geen hattrick wist te maken. Keeper Hugo Wentges keerde halverwege de tweede helft een slecht ingeschoten strafschop van de spits. "Het was een slechte strafschop, dat mag mij niet gebeuren. Toch voel ik me comfortabel genoeg om de volgende keer weer achter de bal te gaan staan en die er wel in te schieten", besluit de spits zelfverzekerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.