Nieuws

Burgemeester Staphorst over fataal ongeluk: 'Enorme schok voor onze samenleving'

Berger takelt autowrak weg na fataal ongeluk in Staphorst
Berger takelt autowrak weg na fataal ongeluk in Staphorst © RTV Oost
Burgemeester Jan ten Kate van de gemeente Staphorst heeft in een verklaring gereageerd op het tragische ongeluk op de Achthoevenweg in Staphorst, waarbij twee jongeren afgelopen nacht om het leven kwamen. Het gaat om de 19-jarige bestuurder en een 17-jarige inzittende. Twee andere inzittenden, van 16 en 17 jaar, raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.
"Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar de families en vrienden en een ieder die erbij betrokken is. Dit is een verschrikkelijke en zeer ingrijpende gebeurtenis. Het is voelbaar dat het een enorme schok is voor onze samenleving. Ik wens een ieder heel veel kracht en sterkte toe. Daar waar nodig zal ik, waar er behoefte is, ondersteuning bieden aan de familie en betrokkenen", laat de burgemeester weten op de website van de gemeente Staphorst.
Daarnaast vertelt de burgervader dat hij in nauw contact staat met politie en andere hulpdiensten. De politie is ondertussen nog volop bezig met het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Wat er precies is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk.
Inmiddels is het autowrak weggehaald door een bergingsbedrijf, en is de weg weer vrij voor verkeer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.