Nieuws

Opa van 17-jarige inzittende over ongeluk Staphorst: "Helemaal van ontdaan"

Het ongeluk gebeurde afgelopen nacht rond vijf uur
Het ongeluk gebeurde afgelopen nacht rond vijf uur © Persbureau Meter
De opa van een van de inzittenden van het dramatische ongeluk in Staphorst kwam vandaag met enkele familieleden naar de plek des onheils. Hij wilde foto's hebben van de boom waar de auto afgelopen nacht tegenaan botste. Zijn kleinzoon (17) en een andere inzittende zijn naar het ziekenhuis gebracht. De 19-jarige bestuurder en de 17-jarige bijrijder overleefden het ongeluk niet.
Voor de verwerking besloot de Staphorster een kijkje te nemen bij de boom en wat foto's te maken. "De ouders vroegen daar ook om. Dit is een enorme schok. Je bent er helemaal van ontdaan."

Operatie

De toestand van zijn kleinzoon lijkt inmiddels stabiel. "De dokters zijn tevreden. Hij is geopereerd aan zijn heupen en de bloedingen zijn gestelpt. We hebben hem al gezien vandaag en verder is het even afwachten."
"Heel erg. Heel erg. Ik heb er verder ook geen woorden voor", aldus een voorbijganger:
Opa van 17-jarige inzittende over ongeluk Staphorst: "Helemaal van ontdaan"
Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk loopt nog. De politie zegt pas na het weekend meer informatie te kunnen geven.

'Enorme schok'

Burgemeester Jan ten Kate van de gemeente Staphorst reageerde eerder op de dag in een verklaring op het tragische ongeluk op de Achthoevenweg. "Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar de families en vrienden en een ieder die erbij betrokken is. Dit is een verschrikkelijke en zeer ingrijpende gebeurtenis. Het is voelbaar dat het een enorme schok is voor onze samenleving. Ik wens een ieder heel veel kracht en sterkte toe. Daar waar nodig zal ik, waar er behoefte is, ondersteuning bieden aan de familie en betrokkenen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.