Nieuws

Duizenden mensen op bierfestival in Enschede: "Niet meer alleen voor hipsters"

Mout Bierfestival in Enschede
Mout Bierfestival in Enschede © RTV Oost/Coen Krukkert
Duizenden mensen bezoeken dit weekend het Mout Bierfestival in Het Volkspark in Enschede. Wie daarbij alleen denkt aan mannen met lange baarden, heeft het mis. "Speciaalbier is steeds meer geaccepteerd. Het hipstergehalte is echt naar beneden gegaan", zegt organisator Lotte Harmsen.
Van lichte, blonde biertjes tot de zware biertjes van tien procent: in het Volkspark in Enschede komen bierliefhebbers dit weekend aan hun trekken. Bierbrouwers uit binnen- en buitenland verkopen hun eigen gebrouwen bier aan de bezoekers van het festival. Ook is er livemuziek en zijn er diverse foodtrucks.

Jongere generaties

Na een geplaceerde editie vorig jaar, waarbij iedereen moest blijven zitten vanwege de coronamaatregelen, kan Mout dit jaar weer als vanouds plaatsvinden. "Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee", zegt organisator Lotte Harmsen. "Vorig jaar hadden we een corona-editie, maar dit is natuurlijk veel leuker."
Het festival lijkt vooral veel twintigers en dertigers te trekken. "Speciaalbier is echt niet meer iets voor alleen hipsters. Ik sprak gisteren met twee vrouwelijke brouwers. Zij zien dat het steeds meer geaccepteerd wordt dat iedereen bier mag brouwen", zegt Harmsen.
Mout Bierfestival
Mout Bierfestival © RTV Oost/Coen Krukkert

Prijzen stijgen

Wat opvalt ten opzichte van 2019 is dat de prijzen wel gestegen zijn. Een speciaalbiertje kost tussen de 3,50 en 5,50 euro per glas. "Alles is gewoon duurder geworden. Het personeel, de stroom, het water, van alles, ook voor de brouwers. Ik denk dat het een logisch verhaal is dat wij dan de prijzen ook moeten verhogen", vertelt Harmsen.
Een van de bezoekers zijn de hogere prijzen ook opgevallen. "Maar ik ga niet meer zo vaak uit, dus dan mag het wel een keer, toch?", glimlacht hij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.