Betaald voetbal

Weghorst belangrijk met assist op winnende in blessuretijd, dramadebuut Kieftenbeld

Weghorst viert de winnende, waarbij hij de assist gaf
Weghorst viert de winnende, waarbij hij de assist gaf © ANP
Wout Weghorst uit Borne en Maikel Kieftenbeld uit Lemelerveld maakten zaterdagavond hun officiële debuut voor respectievelijk Besiktas en FC Emmen, maar de twee gingen met een totaal verschillend gevoel het veld af.
Weghorst begon in de basis bij de Turkse club tegen Kayserispor. Het duel in de eerste speelronde van de Turkse competitie leek op 0-0 af te stevenen, maar in blessuretijd was het toch raak voor Besiktas. Weghorst legde klaar voor Rachid Ghezzal en de Algerijn schoot de winnende binnen.

Drama Kieftenbeld

Voor Maikel Kieftenbeld werd het een rampavond. De middenvelder maakte na een klein half uur een erg knullig eigen doelpunt tegen PSV, nadat twee andere ploeggenoten daarvoor al bijna hun eigen doelman passeerden.
Maar het werd nog erger voor Kieftenbeld. In de laatste seconde van de wedstrijd werd hij geraakt door de Braziliaan Savio en liep hij op het oog een zware knieblessure op. De Overijsselaar lag er al eerder lang uit met een zware kwetsuur aan zijn knie. Zondagmiddag werd duidelijk dat Kieftenbeld zijn seizoen er al op zit. De middenvelder heeft zijn voorste kruisband afgescheurd.
Kieftenbeld ligt met pijn op het Eindhovense gras
Kieftenbeld ligt met pijn op het Eindhovense gras © ANP

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.