Betaald voetbal

Documentaire 'De Turkse Beckham' vanavond te zien op TV Oost

Yilidirim tijdens zijn enige interland tegen Engeland
Yilidirim tijdens zijn enige interland tegen Engeland © ANP
Ugur Yildirim staat vanavond centraal in de documentaire 'De Turkse Beckham' op TV Oost. De voormalig middenvelder van Go Ahead Eagles stond bekend om zijn fenomenale traptechniek.
Daarmee werd hij onder meer Wereldkampioen Vrije Trappen en haalde hij het Nederlands elftal. Het bleef echter bij één interland. In de documentaire blikken onder andere Klaas Jan Huntelaar en Michel Breuer terug op zijn voetbalcarrière. Momenteel is Yilidirm jeugdtrainer bij Go Ahead, de club waar hij tussen 2000 en 2004 maar liefst 119 duels speelde en 44 keer scoorde.

Heel waardevol

"Eigenlijk ben ik niet iemand die graag op de voorgrond treedt", vertelt Yildirim zelf over de docu. "Maar een documentaire is iets heel waardevols. Het is zó bijzonder dat ik tijdens het maken van de documentaire mensen heb ontmoet die ik al jaren niet heb gezien, dus voor mezelf was dit project schitterend. Maar ik vind het nog mooier dat mijn kinderen later dit beeldmateriaal hebben en kunnen zeggen: ‘dat is papa’! Ik heb mijn ziel laten zien in deze documentaire…"
De Turkse Beckham is vanavond vanaf 20.30 uur te zien op TV Oost en wordt elk uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.