Betaald voetbal

Voormalig Go Ahead Eagles-verdediger Van Iperen in stabiele toestand en buiten levensgevaar

Donny van Iperen
Donny van Iperen © ANP
Donny van Iperen is in stabiele toestand en is buiten levensgevaar. De voormalig verdediger van Go Ahead Eagles speelde gisteren met zijn club FC Zimbru tegen Dinamo-Auto. Na ruim tien minuten kwam hij in botsing met de doelman van de tegenstander en werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis.
Zondagmiddag kwam de club uit Moldavië gelukkig met goed nieuws over de toestand van Van Iperen.

Vertrouwen dat alles goed komt

"Na de laatste onderzoeken, die vanochtend zijn uitgevoerd, kondigt het medische team, bestaande uit de beste artsen van het land, aan dat de toestand van de speler stabiel is, en dat hij buiten levensgevaar is", meldt zijn club. "Hoewel hij nog bewusteloos is, lieten de artsen ons weten dat hij geen bloeding in de schedel heeft gehad en dat hij niet in coma ligt. Vandaag gaf de speler de eerste tekenen dat hij terugkeert en dat geeft ons nog meer vertrouwen dat alles goed komt."

Wees sterk!

Vanochtend plaatste de club uit Moldavië het volgende bericht: "In deze moeilijke momenten gaan al onze gedachten uit naar Donny van Iperen, de speler uit Nederland is overgebracht naar het ziekenhuis in Chisinau en krijgt medische zorg. Donny, wees sterk, de hele geelgroene adem bidt voor je! Toen je kwam, zei je dat je Zimbru Chisinau mee wilde nemen naar de Europa Cups. We beloven je dat het ons gaat lukken, samen! Uit respect voor de familie vragen we de media geen informatie te plaatsen die niet door de club is bevestigd, officieel komen we terug met meer details over Donny's gezondheidstoestand! Donny, wees sterk!", laat de club op sociale media weten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.