Nieuws

UT-studenten halen ruim 27.000 euro op door zeven dagen traplopen

Een van de studenten in actie tijdens de Alpe d'Horst
Een van de studenten in actie tijdens de Alpe d'Horst © Alpe d'Horst
Studenten van de Universiteit Twente hebben ruim 27.500 euro opgehaald door zeven dagen lang te traplopen. Ze deden dit om geld op te halen voor het KWF, onder de naam Alpe d'Horst. De studenten voltooiden 3.946 beklimmingen, dat is meer dan honderd keer de Alpe d'Huez.
"We zijn heel blij met het resultaat", zegt organisator Stan van der Wel enthousiast. "En het bedrag kan nog verder oplopen. Mensen kunnen nog een week doneren."

Enthousiast

Het weekend is volgens hem geslaagd. "Het belangrijkste is natuurlijk dat alles goed gegaan is. Niemand is gewond geraakt. En dit is natuurlijk een prachtig bedrag."
Twee jaar geleden werd de eerste editie georganiseerd. "Toen zat iedereen thuis in lockdown en hebben we thuis drie dagen trapgelopen. Iedereen was toen superenthousiast, daarom hebben we het nu weer georganiseerd."

Zwaar

Dit keer is er gekozen om de Horsttoren te beklimmen, één van de hoogste gebouwen van Enschede. De toren is 53 meter hoog, deelnemers liepen tussen de vierde en twaalfde verdieping.
De deelnemers liepen in teams van gemiddeld zes personen. "Hoe zwaar is het? Zo zwaar je het zelf maakt. Je mag natuurlijk op je dooie akkertje, maar de meeste mensen gingen voor een persoonlijk record. Maar op een gegeven moment ben je wel afgepeigerd."
Zo ging het er afgelopen weekend aan toe:
Studenten beklommen 3.946 keer de Horsttoren in Enschede voor het goede doel

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.