Sport

Programma: Europese return FC Twente en Staphorst in actie in KNVB Beker

FC Twente speelt de return tegen Cukaricki
FC Twente speelt de return tegen Cukaricki © Orange Pictures
Het voetbalseizoen in de Eredivisie en Eerste Divisie is afgelopen weekend eindelijk weer begonnen. De komende weken gaan er steeds meer competities van start. Hieronder een overzicht van het programma van deze week.

Betaald voetbal

De eerste speelronde zit erop in het betaald voetbal. Drie van de vier Overijsselse clubs wonnen en dus is de start goed te noemen. Komend weekend staat speelronde twee op de rol. In de Eredivisie treft Go Ahead Eagles na AZ opnieuw een zware tegenstander. PSV komt zaterdagavond op bezoek in Deventer. FC Twente speelt zondag het eerste thuisduel tegen Fortuna Sittard.
Een stap lager is Heracles Almelo de koploper na de 4-0 zege op ADO Den Haag. Maandag is Jong FC Utrecht de tweede tegenstander. PEC Zwolle gaat vrijdag op bezoek bij Telstar.
Dan nog naar de Conference League. Daarin speelt FC Twente donderdag in de derde voorronde in eigen huis de return tegen Cukaricki. Vorige week won de ploeg van Ron Jans met 3-1 in Belgrado. Als Twente de voorsprong weet vast te houden, volgt in de play-offronde Fiorentina.

Amateurvoetbal

De clubs uit het amateurvoetbal zitten vol in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vanavond staan er vier duels op het programma en zaterdag liefst zeven. Staphorst komt daarnaast zaterdag in actie in de eerste kwalificatieronde van de KNVB Beker. TOGB is daarin de tegenstander.

Softbal

De softbalsters van Tex Town Tigers zijn de trotse koploper van de Hoofdklasse. Zaterdag komt nummer drie ROEF! op bezoek in Enschede. Er staan slechts twee dubbele confrontaties op het programma. De andere twee duels gaan tussen laagvliegers Amsterdam Pirates en Onze Gezellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.