Nieuws

Hengelose ijsverkoper heeft goed en slecht nieuws voor klanten

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie © Getty Images / psdphotography
Het doet een beetje pijn om de prijs per bolletje omhoog te gooien, maar Pieter van der Poel heeft geen keus. De Hengelose ijsmaker moet stijgende kosten opvangen en dat betekent dat je nu 1,50 voor een bolletje betaalt, tegenover 1,25 vorig jaar. Het goede nieuws: je krijgt nog even veel ijs als toen. "Het moet wel een mooie bol zijn."
De Van der Poel-salon aan de rand van het centrum van Hengelo is een begrip in Twente. Met mooie dagen in het verschiet, kan het bijna niet anders dan dat de wachtrij weer tot diep in de Dennenbosweg strekt.

Gokken

"We verkopen zo'n 1200 liter op een zomerse dag", zegt een medewerker. "Komende week wordt het zo'n 27-28 graden met volle terrassen. Dus het komt helemaal goed."
Maar de ijsjes worden wel duurder. Van der Poel: "Het lastige is dat je pas aan het eind van het jaar de balans kan opmaken, want je weet nooit wat voor weer het wordt. Je moet dus een beetje gokken hoe het loopt. Maar de inkoopprijzen weet je wél van tevoren."

Hogere inkoopprijzen

En die zijn een stuk hoger geworden. "Boter was vorig jaar 4,20 euro, nu 8,40 euro. Suiker is dertig procent duurder, melkpoeder zeventig procent duurder. Het is lastig", zegt Van der Poel.
De prijsstijging leidt er toe dat mensen vaker voor 'maar' één of twee bolletjes gaan. Een kleinere ijsschep kopen is in ieder geval onbespreekbaar voor Van der Poel. "Dat is geen optie. Het moet wel een mooie bol zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.