nieuws

Primeur voor het Vechtdal met de regioapotheek

Een landelijke primeur voor het Vechtdal. De eerste regionale apotheek van Nederland is er vandaag gestart.
De regionale apotheek is een samenwerking tussen alle zelfstandige apothekers, apotheken bij huisartsen en de ziekenhuisapotheken in de regio Vechtdal. Dankzij deze samenwerking is het voor patiënten bijvoorbeeld mogelijk om een recept niet alleen op te halen bij de eigen apotheek, maar ook bij alle andere aangesloten apothekers. Bovendien zijn bij de deelnemers aan de regioapotheek de medicijngegevens van alle patiënten te raadplegen. De kans op miscommunicatie of het voorschrijven van verkeerde medicatie is daardoor veel kleiner geworden.

Vechtdal loopt voorop

De regioapotheek beleeft een primeur in het Vechtdal omdat daar, in tegenstelling tot andere regio's in het land, de bewoners er massaal mee hebben ingestemd dat hun medische gegevens onder alle deelnemende apotheken verspreid mogen worden.

Regioapotheek is onderdeel van Vitaal Vechtdal

De primeur met de regioapotheek past binnen de visie van Vitaal Vechtdal. Dit samenwerkingsverband in de regio Ommen-Hardenberg-Coevorden tussen gemeenten, huisartsen, ziekenhuizen, ouderenzorg en zorgverzekeraars is ingesteld om de kwaliteit van leven en gezondheid in de regio te verbeteren. Gezondheid en gedrag staan daarbij centraal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.