Betaald voetbal

Maikel Kieftenbeld na tweede zware knieblessure: "Dit komt zo ongelooflijk hard aan"

Kieftenbeld ligt met pijn op het Eindhovense gras
Kieftenbeld ligt met pijn op het Eindhovense gras © ANP
Maikel Kieftenbeld keerde deze zomer terug in Nederland na enkele jaren in Engeland actief te zijn geweest. De middenvelder uit Lemelerveld tekende bij FC Emmen, maar het blijft voorlopig bij één duel voor de Drentse club. Kieftenbeld scheurde bij zijn officiële debuut voor de club, afgelopen zaterdag tegen PSV, in de laatste seconde van de wedstrijd zijn kruisband af en daarmee zit het seizoen er al op.
"Eigenlijk wist ik al wel meteen dat het foute boel was", zegt Kieftenbeld in het AD. "Ik hoorde het kraken en barstte meteen van de pijn. Dan weet je wel hoe laat het is. Echt, dit komt zo ongelooflijk hard aan. Een nachtmerrie, dat is het. Een regelrechte nachtmerrie."

Niemand wat verwijten

Het is al de tweede keer voor de middenvelder dat hij zijn kruisband afscheurt. "Waarom stond ik precies op die plek? Waarom floot de scheidsrechter verdorie nou niet tien seconden eerder af? Alleen: je kwelt jezelf er alleen maar mee. Je kunt niemand wat verwijten. Die jongen van PSV niet, jezelf niet, niemand niet. Het is gewoon botte pech wat me is overkomen."

Vier eigen doelpunten

Kieftenbeld viel eerder in de wedstrijd nog op door een ontzettend knullig eigen doelpunt, waarbij hij op de doellijn tegen zijn eigen standbeen aan schoot en daarmee PSV al vroeg op voorsprong zette. "Geloof me, ik had bij wijze van spreken wel vier van dat soort eigen doelpunten willen maken als ik daarmee deze blessure had voorkomen. Viel er tenminste nog wat te lachen", aldus de Overijsselaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.