Nieuws

Uitslaande brand op bedrijventerrein in Almelo, rook- en stankoverlast in wijde omgeving

Op het Bedrijvenpark Twente in Almelo is dinsdagavond een uitslaande brand uitgebroken. Een bedrijfshal van een afval- en reinigingsbedrijf is grotendeels verwoest. Er is niemand gewond geraakt.
De brand ontstond rond elf uur bij Leemans Afval & Reiniging. In het pand ligt voornamelijk hout-, bouw- en sloopafval opgeslagen. Bij de vuurzee kwam veel rook vrij, de wijde omgeving heeft daar last van. De brandweer adviseert daarom om de rook te mijden.

Verspreiding voorkomen

Al snel werd de brand zo groot, dat de brandweer heeft ingezet op het voorkomen van uitbreiding van het vuur. Andere panden bleven hierdoor gespaard, maar het pand waarin de brand heeft gewoed is grotendeels verloren gegaan.
Rond vier uur werd na bijna vijf uur blussen het sein brand meester gegeven. De brandweer verwacht nog tot in de ochtend bezig te zijn met nablussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk.

Rook- en stankoverlast

De brand in de opslaghal voor hout- en bouwafval heeft in de wijde omtrek voor flink rook- en stankoverlast gezorgd. Met name in de omgeving van Wierden is ook woensdagmorgen nog sprake van flinke hinder. De rook trekt in westelijke richting weg en en zorgt voor minder zicht op de weg en een sterk aanwezige brandlucht.
Brandweer Twente laat weten dat er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten, maar raadt aan uit voorzorg ramen en deuren te sluiten en voorlopig geen gebruik te maken van een mechanische ventilatie in huizen en gebouwen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.