nieuws

Overijssel is voorbeeldregio; leerlingen kiezen steeds vaker een technische opleiding

Onze regio loopt voorop met het motiveren van leerlingen om te kiezen voor een technische opleiding. Dat zei oud-vakbondsvoorzitter en voorzitter van het Nationaal Techniekpact Doekle Terpstra tijdens een bezoek aan het Carmel College Salland in Raalte vanmiddag.
Twee jaar geleden sloten het onderwijs, bedrijfsleven, werkgevers, werknemers, regio’s en het Rijk het Nationaal Techniekpact 2020. Het pact is gesloten om het oplopende tekort aan technisch personeel aan te pakken. Dit tekort belemmert de groei van bedrijven en zet daarmee de economische groei van Nederland onder druk.
Het Techniekpact moet ervoor zorgen dat leerlingen vaker kiezen voor techniek, een technische opleiding afronden en werk in de techniek vinden. Volgens Doekle Terpstra weten scholen en het bedrijfsleven in Overijssel elkaar goed te vinden. Het stimuleren van kinderen voor een technisch beroep begint vaak al op de basisschool. De regio is daarmee een voorbeeld voor de rest van het land, aldus de aanjager van Techniekpact.
Volgens gedeputeerde Eddy van Hijum is Overijssel goed bezig maar kan het nog beter. Op dit moment kiest 25% van de jongeren voor een technische opleiding terwijl de doelstelling 40% is. Naast het Carmel College Salland in Raalte bezochten Terpstra en Van Hijum ook het Bonhoeffer College in Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.