Nieuws

Van Giethoorn tot Rutbeek: dit zijn de populairste Instagram-hotspots van Overijssel

Giethoorn is de populairste Instagram hotspot van Overijssel
Giethoorn is de populairste Instagram hotspot van Overijssel © ANP / Persbureau Meter
Giethoorn is met kop en schouders de populairste Overijsselse plek voor een kiekje op Instagram. De hashtag van het dorp werd al ruim 195.000 keer gebruikt en de locatietag 192.000 keer. In de landelijke lijst staat Giethoorn op de dertiende plaats.
Elke dag worden er alleen vanuit Overijssel al duizenden foto’s geplaatst op Instagram. Met een hashtag of een locatietag hebben gebruikers de mogelijkheid om aan te geven waar de foto is gemaakt. Daarnaast is dit een handige manier om te zoeken naar foto's van een specifieke plek.
Giethoorn is op Instagram met afstand de populairste Overijsselse hotspot. Op ruime afstand volgt de Sallandse Heuvelrug, waarvan de hashtag zo'n 24.000 keer gebruikt is en de locatietag 27.000 keer. Ootmarsum completeert de top-drie. Opvallend is dat ook de attractieparken in Hellendoorn en Slagharen hoog scoren. Dit blijkt allemaal uit onderzoek van Seeders.

Overijsselse top-tien

1. Giethoorn (377.000)
2. Sallandse Heuvelrug (51.300)
3. Ootmarsum (48.700)
4. Attractiepark Slagharen (42.500)
5. Weerribben-Wieden (27.300)
6. Lemelerberg (22.400)
7. Librije (16.800)
8. Adelaarshorst (16.600)
9. Attractiepark Hellendoorn (14.700)
10. Rutbeek (9.200)
Aantallen betreft de hashtag en de locatietag bij elkaar opgeteld.

Landelijke lijst

In vergelijking met de rest van Nederland blijft Overijssel wel enigszins achter. Giethoorn valt al buiten de top-tien en het verschil met de populairste plekken is groot. Koploper is het Rijksmuseum in Amsterdam. Daarvan werd de hashtag al 478.000 keer gebruikt en de locatietag ruim 621.000 keer. Daarachter volgen de Efteling in Kaatsheuvel en de Amsterdamse grachten.
De populairste Instagram hotspots van Nederland
De populairste Instagram hotspots van Nederland © Seeders

Uitgelicht door CNN

Met de provinciale koppositie op Instagram is de koek nog niet op voor Giethoorn. Want het dorp is deze week ook nog eens genoemd door de Amerikaanse nieuwszender CNN. In een artikel wordt een aantal kleinere Europese steden en dorpen uitgelicht en Giethoorn is er daar een van.
"Ze noemen het het Nederlandse antwoord op Venetië", schrijft CNN. "Maar Giethoorn mist één cruciaal ding dat de Italiaanse stad in overvloed heeft: overtoerisme. Net als in Venetië draait het leven hier om het water, er zijn geen auto's in het centrum, dus de enige manier om je te verplaatsen is te voet of op het water."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.