nieuws

Raad van State: Dream Fireworks uit Enschede mag niet uitbreiden

Vuurwerk
Vuurwerk © TC Tubantia / Wouter Borre
Dream Fireworks uit Enschede mag niet uitbreiden. Het vuurwerkbedrijf dat gevestigd zit op het Euregio Bedrijvenpark wil groeien, maar de gemeente Enschede wil hier geen vergunning voor verlenen. De Raad van State stelt de gemeente Enschede in het gelijk.
In het pand aan de Lenteweg is nu ruimte voor 50.000 kilo vuurwerk. Eigenaar Frits Pen wil uitbreiden naar een opslag voor 370.000 kilo vuurwerk, maar krijgt hier geen toestemming voor van de gemeente.

Onrust in de buurt

De gemeente weigert een vergunning voor meer vuurwerk te verlenen vanwege grote onrust bij ondernemers en buurtbewoners. De advocaat van Dream Fireworks vindt echter dat de gemeente te veel naar de omwonenden luistert. Volgens de advocaat voldoet de uitbreiding aan het Vuurwerkbesluit en is voldoende veiligheid gegarandeerd.
De gemeente Enschede stelt ook dat het bestemmingsplan uitbreiding niet toelaat. De gemeente kan hiervoor een ontheffing verlenen, maar dat mag ze ook weigeren. Eerder oordeelde de rechtbank in Almelo al dat de gemeente gelijk heeft en de vergunning mag weigeren. Dat wordt nu door de hoogste bestuursrechter bevestigd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.