Betaald voetbal

FC Twente leeft toe naar return in Grolsch Veste: "Gewoon winnen"

FC Twente-trainer Ron Jans kan met een goed gevoel naar de return tegen FK Cukaricki toeleven. De oefenmeester heeft tegen de Serven een fitte selectie tot zijn beschikking.
"De groep staat er goed op. De koppies staan goed, fysiek staan we er ook goed voor en we hebben qua uitslag ook een goede uitgangspositie voor de wedstrijd van morgen", aldus Jans, die deze week ook Thijs van Leeuwen, Casper Staring en Wout Brama weer kan verwelkomen op het trainingsveld.

Return

De Tukkers kunnen na de 3-1 overwinning van vorige week met een goed gevoel toeleven naar de return van morgenavond. Toch telt er voor de trainer morgen maar één ding: "Ja, gewoon winnen. Spelen om te winnen, hoog druk zetten en initiatief nemen in balbezit. Ik denk dat wij dan ook op ons sterk zijn. Er is uiteindelijk maar één ding uiteindelijk het belangrijkste en dat is resultaat en doorkomen."

Rouleren

Afgelopen zondag in de wedstrijd tegen NEC gaf Jans de nodige spelers rust in aanloop naar de return met Cukaricki. Zo startte bijvoorbeeld de gehele voorhoede van afgelopen donderdag op de bank. "We hebben in Nijmegen best wat geluk gehad met de uitslag. Maar het rust geven heeft wel geholpen. Daarnaast geven de prestaties van spelers ook een duidelijker beeld wie op dat moment op een bepaalde positie de nummer één is en wie de de nummer twee", aldus Jans.
Ook sluit de trainer niet uit dat het rouleren in de toekomst vaker gaat gebeuren: "Het is moeilijk te voorspellen, maar we hopen dat we heel veel wedstrijden moeten spelen en dan heb ik er ook wel vertrouwen in dat we op sommige posities spelers rust kunnen geven en een ander speeltijd."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.