Nieuws

#Giethoorn wereldwijd populair: "Wij hebben Giethoorn op Instagram ontdekt"

Foto's van Giethoorn gaan via instagram de wereld over
Foto's van Giethoorn gaan via instagram de wereld over © RTV Oost Jolande Verheij
Dat Giethoorn op Instagram de populairste plek is in Overijssel, is geen verrassing, Maar ook internationaal worden foto's met de hashtag Giethoorn massaal gedeeld. Dat levert ook weer nieuwe bezoekers op: "Ik heb Giethoorn op Instagram ontdekt, en nu willen we het in het echt zien."
Een Italiaan gaat gelijk live op Instagram zodra hij het eerste grachtje ziet: "Dit is zo bijzonder. Ik heb Giethoorn op Instagram ontdekt. Nu ben ik met mijn vrienden op de motor dwars door Duitsland en Nederland gereden, speciaal om dit te zien hier."
'Hashtag Giethoorn' is razend populair op Instagram en dat zorgt voor toeristen

"Sprookjesdorp"

"Dit is een sprookjesdorp, echt prachtig", zegt een Amerikaan bewonderend. "Ik zag plaatjes en filmpjes hiervan, en nu zien we het in het echt. Het is ongelooflijk. Ik zet het niet op Instagram hoor, ik maak gewoon foto's voor mezelf, maar mijn dochters wel".
Foto's van Giethoorn gaan via Instagram de wereld over
Foto's van Giethoorn gaan via Instagram de wereld over © RTV Oost
"Ik snap wel dat dit veel wordt gedeeld", zegt een Vlaming die zijn dochtertje op de foto zet. "Je kunt hier prachtige plaatjes maken. Het is idyllisch, het is authentiek met al die rieten daken. Het is ook echt één geheel, het water, de boerderijtjes met riet, de bruggetjes.."

"Mooiste plekje"

Giethoorn heeft sowieso niet te klagen over internationale belangstelling. Het Overijsselse dorpje is deze week ook nog eens genoemd door de Amerikaanse nieuwszender CNN in een artikel over kleinere Europese steden en dorpen die een bezoekje meer dan waard zijn.
Toeristen over Giethoorn: "Het is authentiek en idyllisch, dat spreekt iedereen aan"
Toeristen over Giethoorn: "Het is authentiek en idyllisch, dat spreekt iedereen aan" © RTV Oost
Twee Belgische stellen genieten op een terrasje van de langsvarende bootjes. "Ik hoorde gister toevallig ook op tv dat Giethoorn één van de mooiste plekjes is in Europa. En het is inderdaad prachtig hier. Het is zo mooi rustig ook. Het is wel toeristisch, maar toch heb je overal genoeg ruimte en frisse lucht."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.