Nieuws

Ongeval kampioenswagen Losser: voetbalclub had geen vergunning, OM doet onderzoek

Kampioenswagen kantelt in Losser
Kampioenswagen kantelt in Losser © News United / Dennis Bakker
Voetbalvereniging KVV Losser had geen vergunning voor de rit met een kampioenswagen door Losser. Dat blijkt uit navraag van RTV Oost. Twintig tieners raakten in mei gewond, nadat de platte wagen in de bocht kantelde en op de kop terechtkwam. Vier jongeren belandden met zwaarder letsel in het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie moet beslissen over eventuele strafvervolging.
KVV Losser vierde zaterdagavond 21 mei met de rondrit op de platte huifkar door het dorp een kampioensfeest. Op de Havezatensingel, aan de rand van Losser, ging het mis. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Betrokkenen spraken van 'een engeltje op de schouder' dat het bleef bij twintig gewonden, en erger is voorkomen.

Geen ontheffing

De gemeente Losser wilde eerder niet zeggen of KVV Losser een ontheffing had om die bewuste 21ste mei met een trekker met platte kar door het dorp te mogen rijden. "Er bleek inderdaad geen ontheffing te zijn aangevraagd, dan wel verleend voor deze activiteit", zegt een woordvoerder nu na vragen van RTV Oost. "Omdat het in dit geval gaat over rijdend verkeer is de politie de partij die onderzoek naar het ongeval doet."
De zaak is nog bij politie in onderzoek, die de resultaten daarvan terugkoppelt aan het Openbaar Ministerie. "Het onderzoek naar dit incident loopt nog en na de uitkomst daarvan neemt de officier van justitie een beslissing", zegt persofficier Ivo Evers. "Tot dat moment doet het OM geen mededelingen."

Nog in onderzoek

Rogier van Vliet, voorzitter van KVV Losser, wil niet uitgebreid reageren. "Wij hebben juist van de politie te horen gekregen dat KVV Losser geen verdachte meer is. Daar wil ik het graag bij laten." Zowel de politie als het OM zeggen echter dat de zaak nog in onderzoek is en over de afhandeling nog niets bekend is.
Een terugblik op het ongeval in Losser:
Dit gebeurde er bij het huifkarongeluk in Losser

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.