nieuws

Spelende kinderen in Rijssen zien peuter in vijver liggen en halen snel hulp

Een meisje van drie is gisteren uit de vijver aan de Wulp in Rijssen gered dankzij spelende kinderen. De kinderen zagen de peuter liggen en waarschuwden de moeder van een van hen. Zij haalde het meisje vervolgens uit het water.
Een toegesnelde man die buiten in de straat aan het werk was, reanimeerde het kind. Na een paar minuten kwam het meisje weer bij bewustzijn. De gealarmeerde politie en ambulance waren snel ter plaatse. Het meisje en haar moeder zijn met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De peuter maakt het inmiddels goed en is buiten levensgevaar.
De spelende kinderen, voornamelijk leerlingen van groep 7 van de naastgelegen Julianaschool, zijn direct op school hulp gaan halen toen ze het meisje in de vijver zagen liggen. Een van de leraren twijfelde geen moment en is meteen op de fiets naar de vijver gereden. Hij zag de vrouw druipend van het water de kant op komen met de peuter. "Gelukkig kwam de peuter na een paar minuten reanimeren weer bij bewustzijn. Ik heb een dekentje gepakt en meteen daarna konden de hulpdiensten het overnemen", aldus Gert-Jan Korpershoek van de Julianaschool.

Emotioneel

Vanmorgen is er uitgebreid met de kinderen van groep 7 gesproken over wat er gebeurd is. "Het was een emotioneel gesprek waarbij sommige kinderen even een traan hebben gelaten”, zegt Korpershoek. "Het heeft een enorme impact op mij en de klas, maar we zijn dankbaar dat het goed is afgelopen met het meisje."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.