Nieuws

Overijsselse toerismesector herstelt na mokerslag door corona: piekjaar 2019 overtroffen

De toeristische sector lijkt de coronaklap te boven te zijn
De toeristische sector lijkt de coronaklap te boven te zijn © iStock / Getty Images Plus
De Overijsselse toerismesector lijkt zich te hebben hersteld. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er zelfs meer overnachtingen geweest ten opzichte van het piekjaar 2019. Vooral het aantal binnenlandse toeristen is gestegen. Dat blijkt uit CBS-cijfers.
In totaal waren er in de eerste helft van dit jaar ruim 3,1 miljoen toeristische overnachtingen. Het aantal overnachtingen door buitenlandse gasten lag bijna op 400.000. Dat is drie keer zoveel in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

Duitsers

Die buitenlandse toeristen komen vooral uit Duitsland (276.000). Opvallend is dat er vijf keer zoveel Duitsers ten opzichte van een jaar eerder in Overijssel hebben overnacht. Dat is nog niet van het niveau van voor corona. In 2019 waren het er namelijk vijftigduizend meer, maar het Duitse aandeel is dus behoorlijk herstellende.
Overijssel wijkt met het overschrijden van het piekjaar 2019 af van het landelijke gemiddelde. Landelijk gezien ligt het gemiddelde nog twee procent onder het niveau van drie jaar terug, voordat corona uitbrak.

Buren

Ook buurprovincies Gelderland en Drenthe doen het niet zo goed als Overijssel. Drenthe is inmiddels weer terug op het 'pre-coronaniveau' en Gelderland ging over die cijfers heen, maar deed dat met minder overtuiging dan Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.