nieuws

Eigenaren boekwinkels: "Daling aantal boekenwinkels Overijssel blijft beperkt"

Eén op de vijf boekwinkels in Overijssel heeft inmiddels de deuren moeten sluiten, maar het einde lijkt in zicht.
De omzet van boekwinkels is zo'n 25 procent gedaald. Dat komt omdat we met z'n allen minder geld uitgeven door de crisis, we lezen boeken via e-readers en als we al boeken kopen doen we dat via internet. Maar volgens de boekhandelaren is het einde van de omzetdaling in zicht.

'Dorpsboekhandels in moeilijkheden'

Patrick Heinink had vier boekwinkels. Zijn zaak in Denekamp heeft hij moeten sluiten, de andere drie zijn nog open. Volgens Heinink hebben vooral dorpsboekhandels het moeilijk. De omzet is te klein en het is moeilijk om iets anders erbij te bedenken.
In een stad als Deventer ligt dat anders. Chrisjan van Marissing is eigenaar van Boekhandel Praamstra. Sinds twee jaar zit muziekwinkel Plato bij hem in het pand en dat trekt nieuwe mensen naar de boekwinkel. Daarnaast organiseert Van Marissing diverse culturele activiteiten om mensen naar zijn winkel te lokken.

Pensioen uitgesteld

Wel geeft de 63-jarige Van Marissing aan dat hij wat plannen bij heeft moeten stellen. Eigenlijk wilde hij op deze leeftijd met pensioen, maar dat zit er nog even niet in.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.