Nieuws

Drukte bij buitenzwembaden opgevangen door vrijwilligers, zoals in Balkbrug

Nathanja van der Bunt-Koops van het Heuveltjesbosbad
Nathanja van der Bunt-Koops van het Heuveltjesbosbad © NOS
Het is warm en daar hebben buitenzwembaden veel profijt van. Maar de drukte betekent ook: extra personeel nodig. Het Heuveltjesbosbad in Balkbrug heeft veel aan de grote groep vrijwilligers daar.
Het is gezellig druk bij Het Heuveltjesbosbad. Het zwembad ligt lekker vol, de rij voor de glijbaan loopt tot aan beneden en de veldjes liggen vol met handdoeken. De drukte komt als geroepen, zegt locatiemanager Nathanja van der Bunt-Koops.
“We hebben twee slechte jaren met echt veel verlies achter de rug. Dus extra inkomsten uit de drukte kunnen we echt goed gebruiken om weer een beetje op te bouwen.” Van der Bunt is ook erg blij dat de hulp van vrijwilligers komt. “Het is geen commercieel zwembad, maar wordt gedragen door de bevolking. Dat is het mooie ervan.”
Vrijwilligers helpen tijdens drukte in Heuveltjesbosbad Balkbrug
Gert Winters is één van de vrijwilligers bij het bad. Hij is druk met het bakken van tosti’s, hij maakt er op deze drukke dagen zo’n 150 per dag. Gert vindt de drukte geen probleem, integendeel. “Het is mijn hobby, dus dan geniet je ervan". Badjuf Coos Moes geniet van de drukte op het bad. “Ik sta hier nu bij de kleine kinderen om toezicht te houden, dat is echt mijn ding.”
Niet alleen het zwembad in Balkbrug had het zwaar. Andere zwembaden in Overijssel worstelen nog steeds met personeelstekorten. Ook de hoge energieprijzen zijn een probleem. “Zonder alle vrijwilligers kunnen wij niet”, aldus van der Bunt-Koops. “Dan zouden wij het niet redden. We hebben nu een mooi jaar vooralsnog.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.