Betaald voetbal

Oude belofte aan Schreuder bracht Medunjanin bij PEC Zwolle: "Wij hadden gelijk een klik"

Haris Medunjanin
Haris Medunjanin © PEC Zwolle Media
Na een Amerikaans avontuur van zes jaar streek Haris Medunjanin deze week neer in onze provinciehoofdstad. De in Bosnië geboren middenvelder tekende een contract voor een seizoen bij PEC Zwolle. De aanwezigheid van trainer Dick Schreuder was voor Medunjanin de voornaamste reden om terug te keren naar Nederland.
Schreuder en Medunjanin kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij Philadelphia Union in de MLS. "Hij was daar assistent-trainer en daar hebben we twee jaar samengewerkt. We waren bijna altijd samen", vertelt Medunjanin. "Toen Schreuder daar kwam heb ik hem proberen te helpen met de cultuur en dergelijke."

Afspraak met Schreuder

"We hadden gelijk een klik en toen zei ik tegen hem: als jij ooit ergens hoofdtrainer bent, dan kom ik voor jou voetballen. Maakt niet uit waar het is. En toen gebeurde het, kreeg hij een baan bij PEC Zwolle. Eredivisie of eerste divisie speelde voor mij geen rol." Die belofte is de oud-speler van AZ dus nagekomen.

Nuchtere mentaliteit

Medunjanin groeide op in Nederland en houdt van de nuchtere mentaliteit. "Ik denk dat Schreuder dat ook heeft. Ik vind dat juist mooi. Het kan altijd beter en hij is nooit tevreden. Zo ben ik ook, dus ik denk dat we daarom die klik hebben. Vroeger had ik trainers als Van Gaal en Adriaanse, maar Schreuder past ook in dat rijtje, waarbij discipline voorop staat en je gewoon normaal moet doen en hard moet trainen."

Eredivisie

Ondanks zijn 37-jarige leeftijd is van afbouwen in de eerste divisie geenszins sprake. "Ik ben hier gekomen om jonge jongens te helpen en om Zwolle terug naar de Eredivisie te brengen. Met z'n allen moeten we het doen. Als PEC dit seizoen promoveert is het seizoen geslaagd. Met alles minder dan dat is het seizoen voor mij niet geslaagd", aldus de ambitieuze middenvelder.
(tekst gaat verder onder de video)
Haris Medunjanin maakt indruk op trainingsveld PEC Zwolle: "Wil jonge gasten helpen"

Veel indruk op training

Medunjanin heeft deze week al veel indruk gemaakt in Zwolle. Spelers bleven op de training speciaal kijken om hem aan het werk te zien. Trainer Dick Schreuder: “En de andere trainers zeiden na een uur al: je bent helemaal gek in je hoofd als je hem vrijdag niet opstelt. Ik denk dat hij nog belangrijker gaat worden, dan ik al had gedacht."

Jetlag

Medunjanin, tegenwoordig veelal geposteerd op de verdedigende 'nummer zes-positie', is inmiddels speelgerechtigd. Of hij vrijdagavond tegen Telstar daadwerkelijk gaat spelen is de vraag; hij heeft last van een jetlag.

Lastige wedstrijd

Schreuder verwacht vrijdagavond een lastige wedstrijd in Velsen-Zuid. "Ik heb ze maandag gezien en Jong Ajax kwam tot weinig kansen. Telstar is echt een stugge ploeg." Bij de Zwollenaren is Lennart Thy weer fit en dus terug bij de selectie. Alleen Gervaine Kastaneer ontbreekt vanwege hamstringklachten.

Radio Oost

Het duel tussen Telstar en PEC Zwolle begint vrijdag om 20.00 uur en is live beluisteren in De Oosttribune op Radio Oost. Ook op onze online kanalen mis je niets van het duel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.