Nieuws

'Grootste watergevecht van Overijssel' biedt verkoeling aan jong... én oud

Hittegolf? Speeltuin in Raalte weet er wel raad mee
Hittegolf? Speeltuin in Raalte weet er wel raad mee © RTV Oost
Supersoakers, foam-spuiters, en zelfgemaakte waterpistolen: bij speelboerderij De Flierefluiter in Raalte werden heel wat rake waterstralen uitgedeeld. Een prima buitenactiviteit in de aanhoudende hitte, vindt een doorweekte opa die al voor de derde keer op rij meedoet aan het zogenoemde Grootste Watergevecht van Overijssel: "Ik krijg er geen genoeg van!"
Het is warm deze week. Heel warm. En dat betekent dat er volop wateractiviteiten te beleven zijn in de provincie om het hoofd een beetje koel te houden. Zo ook op camping en speeltuin De Flierefluiter in Raalte wisten ze zich er wel raad mee.

Ouderwets watergevecht

"Wij dachten: hoe gaan we de kinderen die hier op bezoek zijn zo goed mogelijk vermaken? Een ouderwets watergevecht, wat is er mooier dan dat?!", vertelt Edwin Pronk van speeltuin De Flierefluiter.
Hittegolf? Speelboerderij in Raalte weet er wel raad mee.
Kinderen van de speeltuin en de camping van De Flierefluiter waren drie dagen lang welkom. Maar ook kinderen uit de buurt konden meedoen. En een leeftijdsgrens? Die is er niet.

Voor kinderen?

Een opa rent al voor de derde dag op rij fanatiek door het waterveld. Hij maakt héél even tijd om met onze verslaggever te praten, daarna moet hij echt snel het veld weer in.
"Dit is toch fantastisch. Ik krijg er geen genoeg van", vertelt hij, terwijl hij de waterdruppels van zijn natte hoofd veegt. "Ik krijg er geen genoeg van. Ik sta er al voor de derde keer op rij."

Win-winsituatie

Drie jaar geleden organiseerde de speeltuin ook al een watergevecht, maar dan met waterballonnen. De organisatie koos dit keer bewust voor een ander speelinstrument. Pronk: "De ballonnen waren niet zo milieuvriendelijk, daarom besloten we dit jaar voor waterpistolen te gaan. Een win-winsituatie. De kinderen kunnen spelen, en wij hoeven ons gazon niet meer te sproeien."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.