Overige sporten

Baanrenners Hoogland, Van den Berg en Lamberink door op EK-teamsprint

De Nederlandse teamsprinters gaan vrijdag op jacht naar de EK-titel
De Nederlandse teamsprinters gaan vrijdag op jacht naar de EK-titel © Orange Pictures
De Nederlandse baansprinters zijn de Europese kampioenschappen baanwielrennen goed begonnen. Op het onderdeel teamsprint waren Zwollenaar Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland uit Nijverdal veruit het snelst in de kwalificaties. Het Oranje-trio, regerend Europees, wereld- en olympisch kampioen, kwam op de 200 meterbaan van München tot een tijd van 35,036. Het Britse trio bleef daar ruim zes tienden achter en werd met een tijd van 35,638 tweede.
Nederland neemt het vrijdagmiddag in de eerste ronde op tegen de Italianen die de achtste tijd realiseerden. Vrijdagavond is de strijd om de medailles. In tegenstelling tot de meeste grote toernooien vinden de EK plaats op een kortere piste, 200 meter in plaats van 250 meter. Mede daarom kozen Lavreysen en Hoogland ervoor niet op andere onderdelen uit te komen. Zij richten zich op de WK, in oktober nabij Parijs.

Ook Lamberink door

Bij de vrouwen was titelverdediger Nederland in de kwalificaties goed voor de tweede tijd. Kyra Lamberink uit Bergentheim, Steffie van der Peet en Hetty van der Wouw realiseerden een tijd van 38,492 seconden. Alleen het Duitse trio was sneller: 38,097. Nederland, dat Shanne Braspennincx nog achter de hand heeft, neemt het vrijdag in de eerste ronde op tegen Hongarije.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.