nieuws

'Twee keer betalen bij parkeerautomaten in Deventer'

Dubbel betalen bij parkeren in Deventer, of toch niet?
Dubbel betalen bij parkeren in Deventer, of toch niet? © RTV Oost / Rogier van den Berg
De parkeerautomaten in Deventer werken niet allemaal zoals zou moeten. Dat meldt De Stentor. Al een paar maanden komen bij de gemeente meldingen binnen over dubbele afschrijvingen. Dat zou al zo'n 40 keer zijn gebeurd.
Het gaat vooral mis bij het zogenoemde Dip&Go-pinnen. Dat is een nieuwe vorm van betalen met een pasje waarbij geen pincode hoeft te worden ingevoerd.
'Geen algehele storing'
De gemeente Deventer kreeg meldingen binnen over vijf automaten. Volgens de gemeente Deventer is sprake van een 'landelijk storing van Dip&Go bij de betaalpalen van leverancier TMC'. De leverancier zegt in een reactie tegen de krant niets te weten van een algehele storing. Het bedijf herkent de problemen in Deventer wel.
Gebruikers zeggen een melding te krijgen van een mislukte betaling waarna nog een keer afgerekend dient te worden. Het bedrag wordt vervolgens toch twee keer afgeschreven. Van een echt tweevoudige betaling is volgens de krant echter uiteindelijk geen sprake. Dat blijkt uit de vrij omslachtige constructie die wordt toegepast. 

Terugboeking

De mislukte betaling blijkt een reservering op een deel van het parkeersaldo. Die reservering is even hoog als het bedrag dat de gebruiker zelf heeft gekozen. Het geld hoort automatisch terug te worden gestort. Dat gebeurt normaal gesproken binnen een dag of twee maar kan tot uiterlijk een maand duren. De parkeermeters staan in heel Nederland. Het gaat om duizenden. Ze staan onder meer in Zwolle, Enschede en Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.