Nieuws

Ontvangst Radio Oost veranderd

De ontvangst van Radio Oost via DAB+ verandert
De ontvangst van Radio Oost via DAB+ verandert © RTV Oost/Wouter de Wilde
Wie in Overijssel via DAB+ naar Radio Oost luistert kan de regionale omroep op een andere plek dan voorheen vinden. Radio Oost is verhuisd, van kanaal 6B naar 6A. Voor de DAB-zenders in Zwolle en Markelo gold de nieuwe frequentie al, de DAB-zender in Hengelo verhuist vandaag naar 6A.

DAB+

De overheid heeft de digitale radiofrequenties in Nederland opnieuw ingedeeld en dat betekent dat Radio Oost verhuist naar een nieuwe frequentie. Radio Oost verhuist van kanaal 6B naar kanaal 6A en de geluidskwaliteit gaat van 64kbps naar 96kbps, waardoor deze zal verbeteren.
Het kan zijn dat de ontvanger van DAB+-gebruikers op de oude frequentie blijft afstemmen en daardoor Radio Oost niet meer kan vinden. Via de scanfunctie kan Radio Oost dan opnieuw gevonden worden. Hoe dat werkt, staat in de gebruiksaanwijzing van het radiotoestel. De vertrouwde ontvangst via FM en via providers verandert niet. En Radio Oost is daarnaast wereldwijd te beluisteren via de gratis RTV Oost-app en de website.

TV Oost op kanaal 11 bij Delta

Kijkers die via glasvezel- en kabelexploitant Delta televisie kijken, vinden sinds deze zomer TV Oost op kanaal 11. Delta heeft de zenderindeling aangepast, waarbij alle regionale omroepen binnen hun provincie nu op kanaal 11 zijn geprogrammeerd.
Op de website van RTV Oost www.rtvoost.nl/ontvangst vind je uitgebreide informatie over de ontvangst van Radio en TV Oost bij de diverse aanbieders.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.