Overige sporten

Goud voor teamsprinters Van den Berg en Hoogland, Lamberink grijpt het zilver

Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Roy van den Berg in actie tijdens het onderdeel Teamsprint
Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Roy van den Berg in actie tijdens het onderdeel Teamsprint © ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN
De Nederlandse baansprinters hebben bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen opnieuw het goud gepakt. In München waren Zwollenaar Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland uit Nijverdal eerder al veruit het snelst in de kwalificaties en het Oranje-trio, regerend Europees, wereld- en olympisch kampioen was ook in de finale een klasse apart.
Op de 200 meterbaan van München kwamen de Nederlanders gisteren in de kwalificatie tot een tijd van 35,036. Vanmiddag in de eerste ronde was de winnende tijd al 34,810 en in de finale ging het nog een tikje sneller. Tegen de Fransen, die Groot-Brittannië uit de finale hielden, was het vanaf het begin duidelijk dat de Nederlanders gingen winnen. Het gouden trio was bijna een seconde sneller dan de Fransen en finishten in 34,639. De Britten completeerden het podium door van Polen te winnen.

Lamberink

Bij de vrouwen kwamen Kyra Lamberink uit Bergentheim, Shannie Braspennincx en Hetty van der Wouw in actie. De titelverdedigers werden gisteren tweede in de kwalificatie achter wereldkampioen Duitsland en het Duitse trio was vanmiddag ook de snelste in de eerste ronde. Ook vorig jaar ging de finale tussen Nederland en Duitsland en toen won het Nederlandse trio in een wereldrecord Europees goud. Ditmaal waren de Duitsers sneller en werd Nederland verwezen naar het zilver. Polen pakte het brons ten koste van Frankrijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.