Betaald voetbal

PEC Zwolle haalt uit in Velsen-Zuid en wint ook tweede duel in de Keuken Kampioen Divisie

PEC Zwolle heeft vrijdagavond ook de tweede wedstrijd van het nog prille seizoen gewonnen. In Velsen-Zuid werd Telstar probleemloos aan de kant geschoven. Met name voor rust waren de Zwollenaren op dreef en na een 0-3 ruststand werd het net ook in de tweede helft nog tweemaal gevonden: 0-5.
Bij de ploeg van Dick Schreuder begon Håkon Gangstad in de basis. De twintigjarige Noor maakte zijn debuut omdat Jordy Tutuarima ziek was. Voor de rest bestond het basiselftal uit dezelfde namen als vorige week in het thuisduel met De Graafschap. De nieuwste aankoop Haris Medunjanin startte dus nog op de bank.

Droomstart

Waar na dertig seconden Younes Taha al een enorme kans miste, was het een minuut later wel raak. Charli Landu schoot droog raak en maakte daarmee zijn eerste treffer in de hoofdmacht van PEC Zwolle. De Zwollenaren gingen vrolijk door en nog binnen tien minuten was de voorsprong al verdubbeld. Tolos Vellios zorgde met een fraai wippertje over Telstar-doelman Ronald Koeman Jr. voor de 0-2.

Landu

Ook in het vervolg van de eerste helft bleef de ploeg uit de provinciehoofdstad de betere. Landu zag zijn inzet gekeerd worden door Koeman en even later kon de verdediging van Telstar nog net een derde treffer voorkomen. Toch werd de voorsprong een kleine tien minuten voor rust verder uitgebreid. Landu ontsnapte aan buitenspel na een lange uittrap van Jasper Schendelaar en prikte de derde Zwolse treffer tegen de touwen.
Het had voor rust nog mooier kunnen worden. Gangstad beleefde met twee assists bij de eerste twee doelpunten al een fijne entree in de hoofdmacht en schoot zelf enkele centimeters naast. Gescoord werd er niet meer voor rust en dus konden de Zwollenaren met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken.

Wedstrijd in de tas

Met een 0-3 ruststand was de wedstrijd wel zo goed als gespeeld. Telstar-trainer Mike Snoei probeerde de wedstrijd nog om te keren met drie wissels in de rust, maar echt veel leverde dat niet op. Een kopbal van Koen Blommestijn was het grootste wapenfeit van Telstar, maar de kopbal trof geen doel. Aan de andere kant hoefde PEC niet meer en dus was het begin van de tweede helft een slordige fase.
De eerste kans van PEC na rust was wel meteen raak. De Duitse-wingback Luis Görlich kreeg de bal na een hoekschop voor zijn voeten en schoot gemakkelijk de vierde treffer van de Zwollenaren binnen. Daarmee zat de wedstrijd definitief in de tas en kon de ploeg van Dick Schreuder verder gaan werken aan het doelsaldo.

Nieuwe namen

Met nog een kwart wedstrijd te gaan was daar de rentree van Lennart Thy in het shirt van PEC Zwolle. Ook Dean Huiberts en Daijiro Chirino kwamen in het veld. oor laatstgenoemde was het zijn debuut voor PEC Zwolle. Vellios was daarna na een goede aanval dichtbij een vijfde treffer, maar schoot via een Telstar-verdediger naast. Davy van den Berg verving tien minuten voor tijd Gangstad en dus moet Medunjanin nog een week wachten op zijn debuut bij PEC Zwolle.

Van Den Belt

Het slotakkoord was voor Van Den Belt. Net als vorige week was de middenvelder het eindstation van een standaardsituatie. Nu kopte hij een corner van Huiberts knap binnen. Thy kwam vlak voor tijd ook nog bijna tot scoren, maar de terugkerende spits kon net niet bij de bal. Gescoord werd er niet meer en dus boekte PEC een uitstekende overwinning in Velsen-Zuid. Door de overwinning is de ploeg van Dick Schreuder in ieder geval tot maandagavond, wanneer Heracles Almelo nog in actie komt, koploper in de Keuken Kampioen Divisie.

Telstar - PEC Zwolle 0-5

0-1 Landu (2)
0-2 Vellios (9)
0-3 Landu (36)
0-4 Görlich (65)
0-5 Van den Belt (86)
Arbiter: Gansner
Geel: Plet, Blommestijn, Huiberts, Chirino
Telstar: Koeman; Kruiver (Dijkstra/46), Apau, Oude Kotte, Mulder, Bensabouh; Overtoom (Seedorf/46), Ainsalu (Liesdek/46), Najah, Blommestijn (Van den Heerik/66); Plet (Smit/85)
PEC Zwolle: Schendelaar; Görlich (Huiberts/66), Van Polen (R. van den Berg/46), Beelen, Van Hintum, Gangstad (D. van den Berg/81); Mrkonjic (Chirino/66), Van Den Belt, Taha; Landu (Thy/66), Vellios

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.