Betaald voetbal

Uitblinkende Landu geniet van overwinning en eerste goals: "Een wedstrijd om nooit te vergeten"

Chardi Landu was vrijdagavond belangrijk voor PEC Zwolle. De rappe aanvaller scoorde voor rust tweemaal en zag zijn ploeg uiteindelijk met 0-5 winnen van Telstar. De aanvaller was dan ook zeer tevreden over de wedstrijd in Velsen-Zuid.
"Het was een wedstrijd om nooit te vergeten. We begonnen heel goed en ik ben natuurlijk heel blij om mijn eerste goals te maken."

Goed begin

PEC Zwolle schoot uit de startblokken en stond al binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong. "We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden, dus we moesten scherp beginnen. We waren echt scherp, voetbalden goed en scoorden snel, dus dat was prima", aldus Landu.
PEC ging na de goede openingsfase gewoon door en liep uiteindelijk uit naar een 5-0 overwinning. "Het was natuurlijk heerlijk, maar Telstar kan natuurlijk ook zomaar scoren, dus we moesten scherp blijven. Dat is goed gelukt. We houden ook de nul, dus prima."

Tweede doelpunt

Waar Landu dertien wedstrijden op zijn eerste treffer in de hoofdmacht van PEC moest wachten, lag zijn tweede een halfuur later al in het netje. "Ik zag de keeper te ver uit zijn doel staan, en het enige wat ik kon doen was rustig blijven", aldus de aanvaller die op het randje van buitenspel werd weggestuurd door doelman Schendelaar. "Het was een heerlijke bal van Jasper. Voor mijn gevoel was het geen buitenspel, dus heerlijk dat ie meetelt."

Fans

Vorige week speelde Landu een mindere wedstrijd tegen De Graafschap en miste hij meerdere kans. Het betekende wat mindere berichten van supporters, maar vrijdagavond werd hij juist toegejuicht door de fans van PEC met een eigen liedje "Vorige week was ik wat minder populair bij de fans, maar nu heb ik me wel herpakt. Daar ben ik heel blij mee. Ik heb het liedje ook gehoord. Daar ben ik ook heel blij en gelukkig mee, want het is iets waar je van droomt als kind", vertelt een trotse Landu.

Stap voor stap

Door de overwinning op Telstar is PEC Zwolle na twee speelrondes de koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Na de vele nederlagen van vorig seizoen is dat wel even wat anders, verklaart ook Landu: "Het is leuk dat het tot nu toe goed gaat, maar we weten dat er nog heel veel wedstrijden zijn. Dus we bekijken het stap voor stap."
Ook gaat Landu in op zijn persoonlijke doelstellingen van dit seizoen: "Ik wil belangrijk zijn voor het team. Hopelijk ben ik dat met doelpunten en assists. Ik wil veel doelpunten maken."

Vieren

Na de 5-0 overwinning en zijn eerste twee doelpunten in het betaalde voetbal is Landu klaar voor een feestje thuis: "Ik ga het lekker met familie en vrienden thuis vieren. Zij hebben mij altijd gesteund, dus ik ga het met hen vieren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.