Nieuws

Lachende gezichten, ronkende motoren en stoere trikes bij Steenwieker Toornrun

Ronkende motoren, glanzende cabrio’s en stoere trikes kwamen vanmorgen naar het plein voor Theater de Meenthe in Steenwijk. Het was tijd voor de twaalfde editie van de Steenwieker Toornrun, een volledig verzorgde dag, inclusief toertocht, voor mensen met een verstandelijke beperking. Lachende gezichten, van oor tot oor. Op een zonovergoten dag.
De deelnemers keken er al tijden naar uit. Eindelijk weer een nieuwe Toornrun, na twee coronajaren zonder de toertocht. “Het is prachtig werk”, vertelt een van de trike-rijders. Hij is speciaal vanuit Heerenveen gekomen om één van de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen. “Het is heel leuk werk om te doen en die mensen zo blij te zien. Het wordt een dag met een grote lach voor iedereen.”

'Ik heb er superveel zin in'

Voor een van de mensen die mee mag rijden is het een dubbel feestelijke dag: Arjen. Hij is vandaag jarig én mag mee in een zijspan. “Dit zit mooi”, vertelt hij terwijl hij in de zijspan stapt. Voor de tiende keer rijdt hij mee met de Toornrun. Waar hij het meest zin in heeft? “Veel bier drinken.”
“Hij zit heerlijk”, vertelt een andere deelneemster die voor de foto poseert op een trike. “Ik heb er superveel zin in. Dit voertuig is geweldig. Ik ga er van genieten.”
Ook beer mocht mee op de trike
Ook beer mocht mee op de trike © RTV Oost / Ties van der Heide

'Met je hobby je medemens een plezier doen'

De toertocht wordt mede mogelijk gemaakt door een heleboel vrijwilligers. Onder hen zijn 21 verkeersregelaars. “Het kan net”, vertelt de coördinator van de verkeersregelaars. “We hebben wat ziektemeldingen.” Hij helpt voor de elfde keer mee. “Met je hobby je medemens een plezier doen, dat maakt dit zo leuk.”
De Toornrun wordt zaterdag aan het einde van de middag afgesloten met een rondje om de ‘toorn’ van Steenwijk. Daarna volgt er nog een slotfeest op het sportpark.
Trikes, motoren met zijspan en cabrio's bij de Steenwieker Toornrun
Trikes, motoren met zijspan en cabrio's bij de Steenwieker Toornrun © RTV Oost / Ties van der Heide

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.