Nieuws

Minder treinen op het traject Enschede - Zwolle

Minder treinen tussen Enschede en Zwolle
Minder treinen tussen Enschede en Zwolle © RTV Oost / Wouter de Wilde
Keolis/BlauwNet laat noodgedwongen op het spoortraject Enschede - Zwolle minder treinen rijden. De keuze is een gevolg van personeelstekort, wat leidt tot een structurele onderbezetting van de treinen.
Ook andere spoortrajecten elders in het land hebben vandaag te maken met een beperkte dienstregeling. Voor Overijssel geldt dat er vandaag tussen Enschede en Zwolle tot middernacht minder treinen rijden. Tussen Zwolle en Kampen rijden helemaal geen treinen tot kwart over vijf vanmiddag. Er rijden dan stopbussen tussen beide Overijsselse plaatsen.
"Net als veel andere bedrijven en sectoren ondervindt NS de gevolgen van de krappe arbeidsmarkt. Daarom wordt vooraf bepaald of het nodig is om tijdelijk op een aantal trajecten minder treinen te rijden", meldt de NS op de eigen website.
In het westen van het land houdt de NS tijdens dit zomerse weekeinde rekening meer drukte in de treinen als normaal vanwege massaal strandbezoek van badgasten en vakantievierders. Daarom is uitval van treinen in de Randstad naar en van de kust niet gewenst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.