Nieuws

Jennette Jansen na tijdrit nu ook wereldkampioen wegwedstrijd para-cycling

Nadat ze donderdag al wereldkampioen tijdrijden werd, prolongeerde Jennette Jansen ook tijdens de wegwedstrijd haar wereldtitel.
Nadat ze donderdag al wereldkampioen tijdrijden werd, prolongeerde Jennette Jansen ook tijdens de wegwedstrijd haar wereldtitel. © RTV Oost
Jennette Jansen uit Westerhaar heeft vandaag haar wereldtitel para-cycling geprolongeerd. Nadat ze afgelopen donderdag al wereldkampioen werd in de tijdrit, schreef ze in het Canadese Baie Comeau ook de wegwedstrijd op haar naam.
Het is haar vierde wereldtitel in de wegwedstrijd, terwijl ze ook al vier keer wereldkampioen werd in het onderdeel tijdrijden.
Meteen na de start dicteerde Jansen het tempo, waarna ze samen met een andere deelneemster wegreed. In de laatste ronde zette de Westerhaarse op de tien procent steile klim de aanval in en ging er in haar eentje vandoor, waarna ze solo over de meet kwam.

Favorietenrol waargemaakt

Jansen was vooraf een van de favorieten voor de mondiale titel en maakte op beide onderdelen die rol helemaal waar.
De 54-jarige Jansen staat al tientallen jaren aan de internationale top en deed in het verleden op diverse onderdelen mee aan zeven Paralympische Spelen. Vorig jaar nog won ze goud op de spelen in Tokyo. Vorig jaar werd ze uitgeroepen tot eerste ereburger van Twenterand.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.