nieuws

Wout Brama hoopt niet te scoren tegen oude club: "Want dan wint FC Twente"

PEC Zwolle-middenvelder Wout Brama hoopt zaterdag niet te scoren in de uitwedstrijd tegen FC Twente.
Dat zegt hij niet uit medelijden met zijn oude club, maar vanwege een bijgeloof: "Bij FC Twente hangt er een spreuk van Sander Boschker: als ik scoor, wint FC Twente altijd. Dus laat ik maar niet scoren", grapt de 28-jarige Almeloër, die in zijn carrière overigens pas zes goals in de eredivisie maakte.

Play-offs
PEC Zwolle maakte vorige week door een overtuigende 6-1 overwinning op Cambuur een einde aan een reeks van vier nederlagen. De ommekeer kwam op een belangrijk moment, vindt Brama: "We hadden het vooraf al gezegd: Cambuur en FC Twente staan beiden onder ons. In deze wedstrijden kunnen we die ploegen verder weg stoppen voor de play-offs en daar doen we alles voor. Vorige week hebben we de eerste stap gezet en dat hopen we zaterdag af te maken."

Bekerwedstrijd niet in achterhoofd

Toch staat er binnenkort een nóg belangrijkere wedstrijd tegen FC Twente op het programma: beide ploegen treffen elkaar ook in de halve finale van het bekertoernooi. Maar volgens Brama werpt die wedstrijd haar schaduw nog niet vooruit: "Beide wedstrijden staan op zich. De bekerwedstrijd van 7 april zal misschien een andere spanning met zich meebrengen, want dan gaat het om wel of geen finale. Dat geeft dus wel wat extra's en zal ook bij het publiek in Twente extra leven. Maar dat zal voor zaterdag niet zo veel uitmaken. Het is onmogelijk om zaterdag de bekerwedstrijd van 7 april in je achterhoofd mee te nemen."
In het audio-fragment hiernaast gaat Brama ook in op de financiële en sportieve malaise bij zijn oude club.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.