Amateurvoetbal

Vernieuwd Staphorst bekert door na zege op TOGB

Jorick Maats hield Staphorst meerdere keren op de been tegen TOGB
Jorick Maats hield Staphorst meerdere keren op de been tegen TOGB © Orange Pictures
Het vernieuwde Staphorst heeft de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker bereikt. In eigen huis won de derdedivisionist met 3-0 van TOGB, dat sinds dit seizoen ook in de Derde divisie uitkomt.
De vernieuwingen bij Staphorst waren zichtbaar in de basis. Liefst vijf aanwinsten verschenen aan de aftrap: Dennis van Duinen, Kjelt Engbers, Mirko Zwiers, Joren Rietman en Julius Duit. Ook trainer Karlo Meppelink zat voor het eerst voor het 'echie' op de bank bij Staphorst.

Slordig

Staphorst begon slordig, maar kwam wel vroeg op voorsprong. De eerste aanval leverde een doelpunt op van Daimen Schra. Hij scoorde met een knap schot. De goal gaf Staphorst geen vleugels. Integendeel. Doelman Jorick Maats hield met reddingen Staphorst op de been op een warm sportpark Noorderslag.
Later in de eerste helft kreeg Staphorst iets meer controle. Stan Haanstra, de clubscorer van vorig seizoen, had twee grote kansen om de score te verdubbelen, maar het bleef in de eerste helft bij 1-0.

Knappe assist van invaller

Vroeg in de tweede helft was het wel raak voor Staphorst. Schra maakte zijn tweede met een knappe uithaal. Staphorst bleef slordig spelen. In de 60ste minuut kwam de ploeg van Meppelink goed weg. Een vrije trap van de bezoekers uit Zuid-Holland belandde op de paal.
Toch was het Staphorst dat zorgde voor het slotakkoord. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor invaller Youri Mijnheer, die was overgeheveld vanuit de jeugd. Met een knappe assist bediende hij Marlon Luchtenberg. Zijn treffer stelde de tweede kwalificatieronde veilig. De tweede ronde staat gepland op 20 en 21 september.