Betaald voetbal

Go Ahead Eagles verliest van koploper PSV in doelpuntrijk duel

Go Ahead Eagles heeft in de eredivisie niet voor een stunt gezorgd tegen koploper PSV. In De Adelaarshorst ging de ploeg van René Hake met 2-5 onderuit. De Deventenaren speelden een uur met een man minder door een rode kaart.
Vaste krachten Philippe Rommens en Jay Idzes keerden terug in de basis bij Go Ahead Eagles. Ook Gerrit Nauber en Rashaan Fernandes maakten hun comeback in de selectie, maar begonnen op de bank.
Vanaf de zijlijn zagen zij PSV vroeg op voorsprong komen. Luuk de Jong kopte van dichtbij raak. De voormalig FC Twente-spits deed dat in zijn 250ste wedstrijd in de Eredivisie.

Adelaarshorst ontploft

In de 14e minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Isac Lidberg liet de volle Adelaarshorst ontploffen met een raak schot van dichtbij op aangeven van Mats Deijl. Met steun van het publiek ging Go Ahead Eagles op jacht naar meer en werd het enkele keren gevaarlijk.

Rode kaart

Vanaf de 32ste minuut moest Go Ahead Eagles verder met een man minder. Deijl kreeg een terechte rode kaart voor een tackle van achter op Richard Ledezma. In de blessuretijd, van liefst acht minuten, maakte PSV het verschil in de score. Eerst was het Xavi Simons met een goal uit de rebound, waarna verdediger Armando Obispo voor de 1-3 zorgde met een kopbal. Dit was de ruststand.

Tegenvallende tweede helft

De tweede helft was lange tijd niet sprankelend. Het eerste noemenswaardige moment was de 1-4 van PSV in 76e minuut. Simons ging diep en rondde rustig af. Kort daarna schoot de Noor Oliver Edvardsen het team uit Deventer op 2-4.
Ondanks een paar kleine kansen kwam Go Ahead Eagles niet dichterbij. Invaller Joey Veerman zorgde in de laatste minuten voor het slotakkoord met een beheerst schot: 2-5. Go Ahead Eagles blijft op nul punten uit twee wedstrijden staan in de Eredivisie.

Go Ahead Eagles - PSV 2-5

0-1 Luuk de Jong (3)
1-1 Isac Lidberg (14)
1-2 Xavi Simons (45+3)
1-3 Armando Obispo (45+10)
1-4 Xavi Simons (76)
2-4 Oliver Edvardsen (80)
2-5 Joey Veerman (89)