nieuws

Moeder uit Steenwijk krijgt werkstraf omdat ze dochter liet misbruiken door ex-vriend

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle © Shireen Krus
De rechtbank in Zwolle heeft een moeder uit Steenwijk veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en 4 maanden voorwaardelijke celstraf. De vrouw liet jarenlang toe dat haar 12-jarige dochter werd misbruikt door haar 42-jarige ex-vriend.
De ex-vriend uit Hoogeveen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. De man heeft meer dan vijfhonderd keer seksueel contact met het meisje gehad. Dat begon al in 2009 toen de relatie met de moeder werd verbroken. De moeder wist daarvan en ging zelfs met haar dochter voorbehoedsmiddelen kopen. Ze vertelde voor de rechtbank in Zwolle dat ze dacht dat haar dochter gelukkig was met de man. Haar ex-vriend vond dat hij een gelijkwaardige relatie had met het meisje.
Het meisje stapte uiteindelijk zelf naar de politie om aangifte van de misbruik te doen. Dat deed ze voornamelijk om hulp te vragen voor haar moeder. In een slachtofferverklaring vertelde ze dat de man de eerste vaderfiguur was in haar leven. Ook gaf ze aan dat ze de man niet haat, maar er wel moeite mee heeft dat de in Hoogeveen als pedo bekend staande man nog dagelijks bij haar moeder eet. De moeder en haar ex wonen nu in dezelfde straat in Hoogeveen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.