Nieuws

Treinuitval in Overijssel kan nog weken aanhouden

Keolis-treinen rijden minder vaak vanwege personeelstekort
Keolis-treinen rijden minder vaak vanwege personeelstekort © Wouter de Wilde/ RTV Oost
Op het spoortraject tussen Enschede en Zwolle, en Zwolle en Kampen, reden afgelopen weekend minder treinen. Oorzaak was een tekort aan machinisten bij Keolis. De vervoerder verwacht dat de problemen nog enkele weken kunnen aanhouden.
Het tekort aan machinisten heeft volgens een woordvoerder van Keolis vooral te maken met de vakantieperiode. Ook speelt mee dat nieuwe machinisten die al geslaagd zijn voor hun opleiding, langer moeten wachten op hun vergunning.
De lange wachttijden bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zijn daar de oorzaak van. "We hebben op dit moment voldoende nieuwe collega’s die kunnen rijden, maar zonder vergunning mogen zij niet rijden", zegt de woordvoerder.

Treinuitval

Keolis waarschuwde in juni al voor mogelijke treinuitval in Overijssel. In de strijd tegen het tekort, probeert de vervoerder onder meer om conducteurs en buschauffeurs die dat willen op te leiden tot machinist.
Afgelopen weekend vielen in Overijssel volgens de Keolis-woordvoerder 'onverwacht wat extra ritten uit'. Ook andere vervoerders, zoals NS en Arriva, moeten soms treinen schrappen door een tekort aan personeel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.