Overig

Roots met Ron Jans

Ron Jans gaat terug naar zijn jeugd in Zwolle
Ron Jans gaat terug naar zijn jeugd in Zwolle © RTV Oost / Apex Media
In de eerste aflevering van seizoen twee van Roots gaat Bert Eeftink samen met Ron Jans terug naar zijn jeugd in Zwolle.
Waar je opgroeit, word je gevormd. Dat geldt voor iedereen, ook voor mensen in de spotlights. In het TV Oost-programma Roots zoekt Bert Eeftink het spoor terug van bekende Overijsselaars. Terug naar waar hun wortels liggen. Terug naar het begin. Terug naar hun... roots. In de eerste aflevering van het tweede seizoen van Roots gaat Bert Eeftink samen met voetbalcoach Ron Jans terug naar zijn jeugd in Zwolle.

Ron Jans

Voetbaltrainer Ron Jans was al 44 jaar niet meer in de straat in Zwolle geweest waar hij is opgegroeid. De straat waar hij met zijn ouders woonde, maar waar ook zijn opa, oma, oom en tante een huis hadden. In deze aflevering van Roots bezoekt hij de straat en komt hij zijn oude buurvrouw tegen, die sappige feitjes over de coach deelt. Verder bezoekt Ron samen met Bert Eeftink de voetbalclub waar hij vroeger speelde, heeft hij ontmoetingen met oude bekenden en zie je waar hij getrouwd is met zijn grote liefde Marjo.

Aflevering terugkijken

Kijk hieronder de aflevering terug. Wil je meer weten over Ron? In het digitale Roots-magazine lees je meer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.