Betaald voetbal

Heracles ook met ruime cijfers langs Jong FC Utrecht

Heracles Almelo heeft ook de tweede wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie met ruime cijfers gewonnen. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd het 0-3 voor de ploeg van trainer John Lammers, die daardoor de koppositie behoudt.
Daar waar de 4-0 zege op ADO Den Haag vorige week nog gepaard ging met flitsend voetbal, was dat nu niet het geval. Heracles speelde een stroeve eerste helft, maar kon desondanks wel met een 3-0 voorsprong aan de thee. Nikolai Laursen tikte al na acht minuten een voorzet van Emil Hansson binnen. De Zweed stelde even later ook Samuel Armenteros in staat om te scoren. En na uitstekend voorbereidend werk van Anas Ouahim kreeg Laursen een niet te missen kans: 0-3.
Dat waren meteen ook de enige mogelijkheden voor de Almeloërs in de eerste helft. Jong FC Utrecht had meer balbezit en was vaker dreigend, maar Heracles-doelman Michael Brouwer werd niet op de proef gesteld.

Beter

Met de riante voorsprong op zak en de steun van de 400 fans in het uitverkochte uitvak ging Heracles na rust wat beter spelen, maar daalde de effectiviteit. Armenteros leek wel vlot te scoren, maar hij tikte een rebound binnen vanuit buitenspelpositie. Daarna waren er aardige kansen voor onder meer Laursen en Hansson, maar ze kregen de bal niet tussen de palen. Verdedigend kwam Heracles ook geen moment meer in de problemen, al moest Brouwer nog wel een paar keer in actie komen bij pogingen van Rocco Robert Shein.

Debuut

Rechtsback Sylian Mokono maakte in de tweede helft zijn debuut voor Heracles Almelo, terwijl Sinan Bakis ontbrak in de wedstrijdselectie. Hij is in de pikorde gepasseerd door de nieuwe spits Rigilo Cicilia.
Heracles is met vijf andere ploegen nog zonder punten verlies na twee speelrondes in de Eerste Divisie. Op basis van het doelsaldo is de ploeg uit Almelo de koploper.

Jong FC Utrecht - Heracles Almelo 0-3

0-1 Laursen (9)
0-2 Armenteros (36)
0-3 Laursen (41)
Arbiter: Timmer
Geel: Ikeshita, Yah, Edhart (Jong FC Utrecht)
Jong FC Utrecht: De Keijzer; Eersteling, Meissen, Yah (Timber/84), Mamengi (Van den Hoek/66); Ikeshita, Sanches Fernandes (Edhart/77), Shein; Felicia (Versluis/66), Rijks, Leliendal (Vertrouwd/46).
Heracles Almelo: Brouwer; Bakboord (Mokono/65), Sonnenberg, Hoogma, Roosken; Vejinovic (Kiomourtzoglou/46), Schoofs (Bruns/65), Vejinovic, Ouahim (Scheperman/77); Laursen, Armenteros, Hansson (Lunding/83).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.