Neonazi's willen opheldering van burgemeester Sijbom van Losser na boycot optreden

Leden van de Duitse Ultra-rechtse rockband Kategorie C hebben tevergeefs geprobeerd in gesprek te komen met burgemeester Sijbom van Losser. De burgemeester heeft lokale horecagelegenheden gewaarschuwd de band geen onderdak te bieden.

Toen de bandleden hiervan lucht kregen, zijn zij naar Losser afgereisd. In Duitsland zijn optredens van de band verboden. Nu proberen de muzikanten op zaterdag 21 maart een optreden te geven in Losser of een andere grensgemeente.

Hooligans van Werder Bremen

Waarschijnlijk komen ongeveer 300 neonazi's op het concert van de band Kategorie C af. De band houdt altijd tot op het laatste moment geheim waar ze optreden. De band boekt een zaal zogenaamd voor een verjaardagsfeestje en stuurt op de dag van het concert een mail met het adres naar zijn fans. De eigenaar van de zaal ziet pas wie zijn gasten echt zijn wanneer het optreden begint.

De naam Kategorie C is een code voor gewelddadige voetbalfans. De bandleden maakten deel uit van een groep hooligans van voetbalclub Werder Bremen. In één van de teksten zingt de groep: "Duitsland, wit en zwart zijn de kleuren van je shirt, maar helaas ook van je spelers."

Meer over dit onderwerp:
Losser burgemeester Sijbom Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren