Nieuws

Gezin ingestort huis Oldenzaal wil niet terug en krijgt voorrang bij kaveluitgifte

Het huis stortte in na een gasexplosie
Het huis stortte in na een gasexplosie © ANP / Vincent Jannink
Het Oldenzaalse gezin waarvan begin april het huis aan de Hoefsmid instortte na een gasexplosie, krijgt voorrang bij het kopen van een nieuwe kavel. De gemeente Oldenzaal geeft het gezin de komende twee jaar voorrang bij kaveluitgifte vanwege de grote impact van de gebeurtenis. Het gezin wil niet terug naar de Hoefsmid omdat ze daar continue worden herinnerd aan de explosie.
De woning stortte op maandag 4 april in na een explosie. Bij het plaatsen van een laadpaal werd een gasleiding geraakt. Alle gezinsleden en de monteur liepen relatief lichte verwondingen op. De jongste zoon kon na de explosie zo uit zijn kamer op de eerste verdieping stappen. De verdieping van zijn kamer was nagenoeg intact naar beneden gestort. De vader lag urenlang onder het puin.
Kort na de instorting van het huis heeft het gezin een tijdelijke huurwoning in Oldenzaal gevonden. Het gezin wil vanwege de sociale binding aan Oldenzaal in die gemeente blijven wonen, maar niet meer op de voor hen beladen plek aan de Hoefsmid. De plek van het ingestorte huis wordt als kavel verkocht om er een nieuwe woning te bouwen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.