Nieuws

Voormalig CDA-raadslid Erik Volkers sluit zich aan bij Piet-Cees van der Wel

Erik Volkers
Erik Volkers © Eigen foto
Eerder was het nog een eenmansfractie, met alleen Piet-Cees van der Wel. Nu sluit voormalig CDA-raadslid Erik Volkers zich aan bij Van der Wel. De belangrijkste reden voor zijn vertrek was het uitlekken van de interne memo en het gebrek aan onderzoek ernaar. Van der Wel stapte vorige maand op als fractievoorzitter van het CDA Hardenberg.
In mei kwam een interne fractiememo op straat te liggen waarin fractievoorzitter Piet-Cees van der Wel twijfelt over de bestuurlijke ervaring van toenmalig wethouderskandidaat Linda Verschuur (OpKoers.nu). De CDA-fractie kondigde daaropvolgend een extern onderzoek naar het lekken van de memo aan, maar kwam daar negen weken later op terug. Dit omdat de financiële middelen voor het onderzoek er volgens de partij niet waren en ze zich afvroegen of er wel wat uit het onderzoek zou komen.
Volkers kwam jaren geleden in de politiek dankzij Van der Wel. ‘’De klik met Piet-Cees is groot, zijn enthousiasme werkt aanstekelijk’’, zegt Volkers.

Onzekerheid en onveiligheid

De rimpelingen in het water ontstaan door de interne memo, zette Volkers aan het denken. Het gaf hem te veel onrust en ruis. ‘’Hoewel ik het moeilijk te geloven vind dat mijn medefractieleden, die ik stuk voor stuk als mens waardeer, iemand als Piet-Cees die zich zo immens ingezet heeft voor het belang van de club moedwillig willen beschadigen. Blijft echter het gevoel van onzekerheid en onveiligheid’’, aldus Volkers. Het raadslid blijft het een ingewikkelde en frustrerende kwestie vinden:. ''Jongens, was wat daadkrachtiger geweest, had even ballen getoond''

Toekomst

Het uitblijven van het aangekondigde onderzoek was voor het raadslid onverteerbaar. Na een lange periode van nadenken, heeft hij dan ook besloten zich aan te sluiten bij de nieuwe fractie van Van der Wel. ‘’Een voor mij ongelooflijk ingewikkeld en lastig besluit daar ik mijn mede fractieleden van het CDA allen een warm hart toedraag.’’ Het nieuwe avontuur dat Volkers met Van der Wel aangaat voelt goed voor hem. "We hebben er zin in om hier wat moois van te gaan maken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.